In 1975 als L.C. van der Struijk sr. stopt als zaakvoerder van de Boerenbondafdeling Esch begint hij dat zelfde jaar voor zichzelf met een vrachtauto, deze neemt hij over van de Boerenbond. Hij rijdt dan veevoeder, kunstmeststoffen e.d. voor de Boerenbond in Sint-Michielsgestel, Vught, Esch, Cromvoirt en later ook Gemonde en Den Dungen.

Tevens wordt hij ook vervoeder bij de melkfabriek D.M.V. te Veghel, dit levert in de loop der tijd genoeg werk op voor 4 combinaties en men rijdt voortaan door heel Nederland en België. Zijn zonen komen vervolgens een voor een voor hun vader werken als chauffeur op de vrachtwagen. Overdag rijdt vader met de vrachtauto en daarna maakt hij de planning voor de volgende dag. Moeder moet ook vaak bijspringen als er hulp nodig is, bijvoorbeeld telefoontjes afhandelen, onderdelen halen, chauffeurs ophalen etc.

Door overname van een vrachtauto met stenenkraan van een goede kennis begint men ook met het vervoer van stenen. Er komen in de loop der jaren steeds meer opdrachtgevers bij en het wagenpark wordt steeds verder uitgebreid en zo komen er ook steeds meer chauffeurs in dienst. Het bedrijf wordt door vier zonen overgenomen en vader bleef betrokken tot aan zijn overlijden in 2015. Hedendagen is het transportbedrijf in handen van twee zonen, Paul en Bart.