Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws met betrekking tot onze organisatie. Als u op de hoogte wilt blijven van alle ontwikkelingen, kijk dan regelmatig op onze website of volg ons op facebook

CO² reductie door gebruik van Diesel Xtra Green 10

15 mei 2023

Eind 2021 hebben wij de keuze gemaakt om volledig over te stappen van de reguliere diesel naar Diesel Xtra Green 10. 

Deze diesel is een mengsel van normale diesel en 10% biodiesel, deze laatste wordt gemaakt uit plantaardige olie en dierlijk vet. 


Met de overstap hebben we dus een kleine stap gezet richting een groenere toekomst, want de CO² uitstoot wordt met 8,8 % gereduceerd ten opzichte met het gebruik van normale diesel. 


Zoals te zien op het certificaat hebben we in 2022 dan ook 283.061 kg CO² uitstoot kunnen reduceren door het gebruik van Diesel Xtra Green 10. 


Met deze overstap kunnen wij ook groen(er) transport aanbieden aan u als klant en is het zelfs mogelijk om u te voorzien van de benodigde certificaten van HVO transport. Wenst u hier meer informatie over te ontvangen, neem dan contact met ons op!

Autozegening 2022

14 juni 2022

Afgelopen zondag heeft de autozegening weer plaatsgevonden, een evenement waar wij uit traditie al sinds de oprichting aan deelnemen, maar wat is nu de autozegening?

Bij de voertuigzegening zegend een geestelijke het voertuig voor een goede vaart en een behouden thuiskomst. Het zegenen van voertuigen is ooit begonnen met het zegenen van paarden en later met de introductie van de auto is het over gegaan naar het zegenen van voertuigen. De oprichter L.C. van der Struijk was erg gelovig en ging met de enkele vrachtwagens die hij had elk jaar naar de zegening. 

In de jaren daarna is het bedrijf gegroeid, maar gingen toch elk jaar álle vrachtwagens naar de zegening. Zo is dit jaarlijkse evenement uitgegroeid tot een traditie waar we de chauffeurs en eventueel hun vrouw en kinderen een feestje van maken.

De leste wanne

21 januari 2022

Verschillende van onze voertuigen zijn inmiddels miljonair en zijn aan vervanging toe. De reden voor vervanging is echter niet alleen het aantal kilometers op de teller, maar ook duurzaamheid

Nog niet ons hele wagenpark bestaat uit Euro 6 voertuigen en hier willen we natuurlijk wel naartoe. De euronorm geeft de emissiestandaard van het voertuig aan, hoe hoger de euronorm hoe beter voor het milieu. Op dit moment is Euro 6 de hoogste euronorm die beschikbaar is.

 

 

Afgelopen week is er weer een voertuig met Euro 6 norm gaan rijden en een voertuig met lagere euronorm stilgezet, wij wensen de chauffeur dan ook veel veilige kilometers toe.

Scania walkingfloor

Deze website gebruikt cookies, door op akkoord te drukken of verder te gaan op de website gaan we er vanuit dat u hiermee akkoord gaat.  Meer info